6721 Szeged, Osztróvszky utca 6. | Tel:  +36 62 424-248 | Email: minority@t-online.hu |

Szegedi Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat
Szegedi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat
Szegedi Lengyel Önkormányzat
Szegedi Örmény Nemzetiségi Önkormányzat
Szegedi Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat
Szegedi Görög Nemzetiségi Önkormányzat
Szegedi Német Nemzetiségi Önkormányzat
Szegedi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat
Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat
Szegedi Szerb Nemzetiségi Önkormányzat
Szegedi Román Nemzetiségi Önkormányzat

Hirdetmények

A REGIO. Kisebbség Kultúra Politika Társadalom negyedévenként megjelenő tudományos folyóirat, az összehasonlító régió-, társadalom- és kultúrakutatás orgánuma, amelyet a nemzeti és a kisebbségi kérdés tanulmányozásán keresztül jelenít meg. A lap fontos feladatának tekinti a kortárs, nemzetközi (társadalom)elméleti viták, valamint a magyar nyelven még nem elérhető, alapműnek számító írások tanulságainak közvetítését a hazai olvasók felé. 
https://regio.tk.mta.hu/index.php/regio

Kedves Látogatóink, Barátaink!

A Nemzetiségek Háza a járványügyi korlátozásoknak megfelelően 2020. 11.13 -től határozatlan ideig bezárja kapuit.

Rendkívüli ügyintézés kizárólag előzetes időpont egyeztetést követően lehetséges.

Érdeklődni, időpontot egyeztetni munkatársainkkal hétköznapokon 09:00-13:00 óra között az alábbi elérhetőségeken lehet:  +36 62 424-248,  minority@t-online.hu 

Bízunk benne, hogy mihamarabb személyesen ismét találkozhatunk és együtt kalandozhatunk tovább a magyarországi nemzetiségek színes kultúrájában!

Addig is kövessétek facebook oldalunkat és vigyázzatok magatokra!

Üdvözlettel: a Nemzetiségek Háza csapata

 

 

Kedves Barátaink, Ismerőseink!

A Nemzetiségek Háza ezúton kíván mindenkinek boldog húsvétot, és a lehetőségekhez képest kellemes ünneplést, kikapcsolódást.

A Szegedi Nemzetiségi Önkormányzatok Társulása évről-évre kiad egy naptárat. A 2017-es naptárunk témája a nemzetiségi ünnepek, szokások voltak. A húsvét kapcsán akkor a tojáskoccintás szokását mutattuk be, amelyet ezúttal felelevenítünk. Ehhez tudni kell, hogy az ortodox húsvét idén 1 hónappal későbbre esik, mint a katolikus.

Továbbá szeretnénk egy felhívást is közzé tenni: akiknek van érdekes húsvéti receptjük, és azt hajlandók lennének megosztani, azok küldjék el a pontos hozzávalókat, az elkészítés módját és esetleg egy fényképet is. Amennyiben elegendő számú recept gyűlne össze, akkor azokat megszerkesztve, a beküldő nevének feltüntetésével megosztjuk. (Cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Dr. Tóth Rózsa rajza

X